3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:02
No menu items!

Doi cetățeni români, dați dispăruți după atentatul de la Nisa. Un copil român, identificat în spital

spot_img

Un minor internat într-un spital de pediatrie din Nisa a fost identificat de rudele sosite din România ca fiind cetățean român, însă părinții săi sunt dați dispăruți, a transmis Ministerul de Externe.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical pentru monitorizarea stării de sănătate.

”Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă. Reamintim faptul că operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze nu au fost finalizate”, potrivit MAE.

Din sesizările primite de la familii, a rezultat că trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) se aflau în zona Nisa la momentul producerii atentatului.

În cadrul demersurilor de căutare a celor doi adulți, se menține legătura cu Interpolul. 

Pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două persoane rănite. Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze continuă. 

V.B.