5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:18
No menu items!

Doi candidați pentru șefia Secției Speciale din justiție. “Activistul” Bogdan Pîrlog respins pentru lipsa unui lucru elementar

spot_img

Actualul procuror șef adjunct al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Adina Florea, va candida pentru șefia Secției după ce dosarul său de candidatură a fost validat de Consiliul Superior al Magistraturii.  Surprinzător, sau poate nu, ea va și un contracandidat în persoana procurorului Sorin Iașinovschi, după ce CSM a constatat că și dosarul acestuia îndeplinește condițiile legale.

O altă candidatură surpriză, am putea-o caracteriza chiar exotică, cea a procurorului Bogdan Pîrlog – în prezent la Parchetul Militar unde instrumentează dosarul 10 august, a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii pentru lipsa unui lucru elementar.

Mai exact, Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deține vechimea efectivă de 18 ani în funcția de procuror. Potrivit CSM, Bogdan Pîrlog poate formula contestație în termen de 24 de ore.

Postul de procuror șef al SIIJ se va elibera în curând după ce actualul șef, Gheorghe Stan, va fi validat drept judecător la Curtea Constituțională.

Eduard Colison