9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:36
No menu items!

Doi bărbați surprinși de un mal de pământ la o fostă exploatare de cărbune. Unul dintre ei, în stare gravă

spot_img

Incidentul s-a produs la exploatarea din localitatea Filipeștii de Pădure, județul Prahova

ambulanta

Doi bărbați care lucrau la exploatarea de cărbune din localitatea prahoveană Filipeștii de Pădure au fost prinși, miercuri, sub un mal de pământ care s-a prăbușit peste ei. Unul dintre aceștia este în stare gravă, spun medicii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că, în momentul în care au ajuns echipele de intervenție la fața locului, cei doi fuseseră scoși de sub malul de pământ, însă unul dintre ei, un bărbat de 31 de ani, se afla în stop-cardio respirator.

Medicii de pe ambulanța ISU au efectuat manevrele de resuscitare la fața locului, transportându-l ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Un tânăr de 19 ani a fost, de asemenea, transportat la spital cu diagnosticul de traumatism toracic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Georgian Drăgan, în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de furt și pentru vătămare corporală din culpă.

“În urma cercetărilor la fața locului, s-a stabilit că în acea zonă, în care a fost cândva o exploatare minieră se aflau trei bărbați, localnici, bănuindu-se că ei erau la furat de cărbune. Doi dintre aceștia au fost prinși de un mal de pământ, fiind scoși de cel de-al treilea. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt și pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind în desfășurare”, a precizat Drăgan.

S.R.