7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:23
No menu items!

Doi bărbaţi din Brăila, salvaţi din nămeţi după şapte ore. Zeci de angajaţi ai Internelor au participat la căutări

spot_img

pompieri_zapada

Doi bărbaţi rămaşi înzăpeziţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un tractor, pe un câmp în apropierea localităţii Surdila Găiseanca (judeţul Brăila) au fost salvaţi după şapte ore de căutări, peste 60 de pompieri, poliţişti şi jandarmi participând la operaţiunea de salvare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Ştefan Stoian, cei doi bărbaţi, de 43 şi 47 de ani, se îndreptau, sâmbătă seară, cu un tractor spre ferma unde lucrează. Cei doi intrau în tură, unul fiind paznic, iar celălalt era şoferul utilajului.

La un moment dat, tractorul nu a mai putut înainta, iar cei doi bărbaţi au luat legătura telefonic cu autorităţile din Surdila Găiseanca, care, în jurul orei 22.20, au cerut sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. Imediat, a fost constituită o celulă de criză, efective numeroase, pompieri, poliţişti,jandarmi, militari, pompieri voluntari şi Ambulanţă, fiind mobilizate pentru găsirea celor doi localnici.

Alerta maximă s-a dat în momentul în care autorităţile au pierdut legătura telefonică cu cei doi bărbaţi, legătură care a fost reluată abia duminică dimineaţă, în jurul orei 4.30, când s-a aflat că cei doi sunt în viaţă. Aceştia au indicat telefonic locul unde se află, au spus că sunt bine şi că aşteaptă să fie preluaţi de autorităţi.

Operaţiunea de salvare a fost extrem de dificilă, echipele de salvare înaintând cu dificultate către cei doi bărbaţi, cu atât mai mult cu cât, la un moment dat, o volă a ajuns într-un canal, iar alte utilaje de deszăpezire au rămas înzăpezite.

R.D.