6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:27
No menu items!

Doi arădeni dau Bacalaureatul, la vârsta de 50 de ani

spot_img

Poate cei mai în vârstă candidați la examenul de Bacalaureat de anul acesta sunt doi arădeni, un bărbat de 52 şi o femeie de 48 de ani.

Cei doi au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română în sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului, bărbatul fiind deţinut condamnat pentru omor, transmite corespondentul Mediafax.

Bărbatul se află în penienciar de la începutul anilor 2000, când a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu executare pentru omor. S-a înscris în clasa a IX-a în urmă cu patru ani, iar în acest an a terminat cursurile în învăţământul special pentru cei aflaţi în penitenciar, şi susţine bacalaureatul la Liceul Tehnologic Iuliu Moldovan din Municipiul Arad. El a avut de susţinut probele orale la română, franceză şi competenţe digitale, iar la scris, a susţinut, luni, examenul la română şi urmează la matematică şi chimie. Deţinutul mai are un an şi ceva până când poate ajunge în faţa comisiei din penitenciar care poate decide eliberare sa condiţionată.

În ceea ce priveşte candidatele, cea mai în vârstă este o femeie de 48 de ani (născută în 1968), care susţine bacalaureatul la Liceul Teoretic din oraşul Pâncota. Femeia a terminat 11 clase în 1987 la o şcoală din Borşa, iar din 2014 s-a reînscris la liceul din Pâncota pentru clasele a XII-a şi a XIII-a, absolvind în acest an cu media 6,59.

Ea a avut de susţinut probele orale la română, engleză şi competenţe digitale şi, luni, a susţinut proba scrisă la română, urmând să mai susţină şi scrisul la istorie şi geografie.

Printre candidaţii din judeţul Arad se află 13 deţinuţi care susţin bacalaureatul, iar în total la examene sunt înscrişi peste 3.064 de candidaţi.

Olimpia Diaconiuc