31.9 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024 - 12:08
No menu items!

Documentele blocului distrus de incendiu sunt în regulă

spot_img

Şeful Gărzii de Mediu Ilfov, Emil Grigore, a declarat, joi, că au fost verificate acordurile de mediu obţinute de Robert Negoiţă pentru Confort City şi sunt în regulă.

După ce marți a izbucnit un incendiu într-unul dintre blocurile complexului Confort City, Garda de Mediu Ilfov a cerut și a verificat cele două acorduri de mediu obţinute de investitor în 2007 – cel pentru Planul urbanistic zonal, obţinut de la Agenţia regională de protecţia mediului Bucureşti, şi cel pentru construcţie, emis de Agenţia judeţeană de protecţia mediului Ilfov.

Emil Grigore a declarat că nu s-a constatat vreo neregulă  în emiterea acestor documente, precizând că investitorul nu avea nevoie şi de o autorizaţie de mediu pentru construcţie, fiind vorba de un complex de locuinţe.

Emil Grigore a mai declarat că reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar Domus Stil au fost , care a realizat complexul rezidenţial Confort City, la o întâlnire vineri, pentru a discuta măsurile de colectare a deşeurilor rezultate în urma incendiului şi a face alte verificări.

Marți a izbucnit un incendiu la mansarda unui bloc cu 11 niveluri din cadrul complexului rezidențial Confort City. Echipaje de intervenţie au constatat că mansarda construcţiei ardea în proporţie de 100 la sută şi se extindea către etajele 10 şi 9. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului Confort City nu a funcţionat.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie nici de autorizaţie privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri, a declarat, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, Simion Petruş. Incendiul și operațiunile de stingere a acestuia au afectat 24 de apartamente.

(S.S.)