-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 10:15
No menu items!

DOCUMENT. Schimbări în carantinarea românilor care revin în țară. Ce excepții a stabilit CNSU

spot_img

Personalul navigant și unii șoferi nu vor sta în carantină după intrarea în România. Decizia a fost luată, joi seara, de membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care au modificat astfel hotărârea inițială privind condițiile instituirii carantinei. 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, principalele prevederi ale noii hotârâri CNSU se referă la: 
 
“Modificarea HCNSU nr. 111/2021 pentru stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, valabile în perioada 10.12.2021 – 08.01.2022, în sensul exceptării de la măsura carantinei pentru
 
personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigaţie interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiţia asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internaţional şi a echipamentelor individuale de protecţie împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locaţia unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.
 
conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană).
 
conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane,  dacă fac dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală (care sosesc din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spaţiului Economic European sau Confederaţia Elveţiană). 
 
Noua Hotărâre CNSU poate fi consultată AICI. 
 
Raluca Dan