20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 14:36
No menu items!

DOCUMENT. Parlamentarii PNL cer sancționarea lui George Simion și a grupului AUR de la Camera Deputaților

spot_img

Parlamentarii PNL îi cer lui Marcel Ciolacu sancționarea lui George Simion și a grupului AUR de la Camera Deputaților pentru transmisiunile în direct, pe Facebook, din zone nepermise în plen, pentru discursurile violente la adresa ministrului Energiei Virgil Popescu și pentru „utilizarea violenței fizice”, pe 17 mai, împotriva deputatului PNL Călin Ioan Bota. 

Iată lista de sancțiuni pe care o riscă președintele AUR și membrii grupului parlamentar al formațiunii, potrivit Regulamentului Camerei Deputaților: 

1. Diminuarea indemnizaţiei cu până la 50% până la 6 luni pentru exprimarea votului prin mijloace electronice prin utilizarea cardului de vot electronic al altui senator ori deputat, pentru participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe in plen sau în sălile comisiilor Camerei Deputaţilor, pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a şedinţelor Camerei Deputaţilor, Biroului Permanent, Comitetului Liderilor Grupurilor Parlamentare sau a comisiilor, pentru violenţă fizică utilizată împotriva unui alt parlamentar sau violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar.

2. Reducerea dreptului de luare a cuvântului, la maximum 10 secunde/intervenţie pentru o perioadă de până la 3 luni de zile în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor, începând cu ziua aplicării sancţiunii disciplinare pentru săvârşirea abaterii disciplinare de violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective, calomnie la adresa unui alt parlamentar.

3. Se reduce la jumătate şi timpul alocat cu ocazia moţiunilor, orei Guvernului, orei prim- ministrului ori şedinţelor solemne grupului parlamentar din care face parte deputatul sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în violenţă verbală, injurii, invective sau calomnie la adresa unui alt parlamentar.

4. Retragerea şi punerea la dispoziţia Secretarului General al Camerei Deputaţilor, pentru o perioadă de până la 6 luni, a tuturor funcţionarilor publici cu statut special, a personalului contractual, cât şi logistica, inclusiv autoturismele repartizate.

Sesizarea parlamentarilor liberali a fost transmisă Comisiei Juridice a Camerei Deputaților care urmează să ia o decizie. 

Documentul poate fi consultat AICI. 

Raluca Dan