3.5 C
București
marți, 5 decembrie 2023 - 16:12
No menu items!

DOCUMENT. Ordonanța sărăciei. Cine va primi vouchere de la Guvern

spot_img

Guvernul va distribui tichete sociale în valoare de 250 de lei la fiecare două luni, bani care pot fi cheltuiți doar pentru a cumpăra produse alimentare și pentru mese calde în anumite unități.

Cine va primi voucherele, potrivit proiectului de ordonanță pregătit de Guvern:  

  1. Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor teritoriale de pensii/sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei
  2. Persoanele, copii și adulți, încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.
  3. Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei.
  4. Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei
  5. Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
  6. Persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare

Voucherele vor fi livrate de Poșta Română și sunt, de fapt, carduri electronice care vor fi alimentate automat de către stat cu câte 250 de lei la fiecare două luni.

Distribuirea lor va începe de la 1 iunie și vor fi acordate până pe 31 decembrie 2022. 

Proiectul de ordonanță poate fi consultat AICI. 

R. Dan