17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 12:52
No menu items!

Doctorițe de la Maternitatea Giulești, judecate pentru omor din culpă

spot_img

Două doctorițe de la Maternitatea Giulești, judecate pentru omor din culpă

Două doctorițe de la Maternitatea Giulești, din Capitală, au fost trimise în judecată de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General pentru moartea unei paciente în timpul unei operații de cezariană.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, tragedia s-a produs pe 11 octombrie 2007. „Inculpata Bucur Ana-Maria Cezara, în calitate de medic primar de obstetrică ginecologie, a efectuat o manoperă chirurgicală defectuoasă asupra victimei I.N. (Natalia Ionescu – 40 de ani, soția jurnalistului Mihai Ionescu – n.r.), în cursul unei operaţii de cezariană, constând în faptul că nu a suturat un vas de sânge de calibru important ce a avut drept consecinţă o hemoragie internă, împrejurare ce a condus la decesul victimei. Totodată, inculpata Dumitraşcu Monica, medic specialist A.T.I. în cadrul aceluiaşi spital, fiind de gardă la data când i s-a efectuat victimei operaţia cezariană, nu a asigurat urmărirea postoperatorie a acesteia, care era internată în salonul A.T.I., aflat în directa supraveghere a inculpatei, astfel că hemoragia internă nu a fost detectată, fapt pentru care nici nu s-a intervenit pentru salvarea victimei, care a sângerat până a decedat”, subliniază procurorii în documentul transmis judecătorilor.

În plus, anchetatorii arată că „raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că <<între complicaţia hemoragică survenită postoperator, nediagnosticată şi netratată în timp util şi cauza medicală a decesului există legătură directă de cauzalitate>>”.

Dosarul pe numele celor două doctorițe va fi judecat de magistrații Judecătoriei Sectorului 6 București.

R.D.