3.7 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 11:55
No menu items!

Dobânzile la creditele pentru Prima Casă pornesc, de luni, de la 4,44% pe an

spot_img

depozite

Banca Comercială Română (BCR) reduce, începând de luni, dobânzile pentru creditele ipotecare şi creditele negarantate cu peste un punct procentual. Noile dobânzi ţin cont de istoricul bun de creditare, de comportamentul tranzacţional cu banca, de vechime şi de continuitatea în muncă a clientului.

„Din poziţia de lider al sistemului financiar-bancar, sperăm să dăm un semnal pozitiv, în urma modificărilor dobânzii de politică monetară. Suntem deschişi afacerilor şi gata să acordăm credite. Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelentă oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

În cazul creditelor ipotecare cu dobândă fixă reducerea este de 1%, aceasta ajungând la valoarea de doar 5,25% pentru clienţii care îşi încasează salariul în cont la BCR. Pentru creditele cu dobândă variabilă, pe toată perioada, marja va fi redusă cu 0,4%, dobânda plecând de la 5,49%.

De asemenea, BCR reduce dobânda la creditele de nevoi personale – credite noi şi refinanţări de la alte bănci. Astfel, noile dobânzi la creditele de nevoi personale variază între 8,6% şi 9,9% pe an. „Subliniem faptul ca noile preţuri ale creditelor de nevoi personale în lei vor asigura accesul la dobănzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clienţii noştri“, a precizat Andrew Gerber.

BCR reduce costul creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casă prin majorarea bonusului de dobândă acordat clienţilor care îşi încasează sau vor încasa salariul la BCR, de la 0,2% la 0,5%. Potrivit băncii, clienţii eligibili pentru Programul Prima Casă vor vedea și avantajul ratelor semnificativ mai mici la dobânzi și care pornesc de la 4,44%.

Cosmina Croitoru