16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:45
No menu items!

Doar un sfert din spitalele din România au autorizație de securitate la incendiu

spot_img

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit luni, într-o conferință de presă, despre planul de siguranță pentru spitalele din România. Mihăilă a promis că va avea un proiect în privința îmbunătățirii condițiilor din unitățile medicale, în domeniul riscului seismic și în privința rezistenței la incendiu.

Ioana Mihăilă a prezentat situația clădirilor, în care funcționează unități medicale, autorizate la incendiu. Potrivit acesteia, doar 310 spitale au autorizare privind securitatea la incendiu, în timp ce 728 de clădiri în care funcționează unități medicale nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

„Am avut o întâlnire cu Universitatea Tehnică de Construcții București, am semnat un parteneriat cu scopul de a realiza o bază de date a situației în care se află spitalele. Am identificat astfel peste 400 de unități medicale cărora li se va aplica un chestionar de evaluare tehnică. Evaluarea tehnică face referire, printre altele, la riscul seismic, eficiența energetică și la riscul de incendiu.

Dintre cele aproape 1.400 de clădiri ale unităților sanitare cu paturi, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, 52 sunt autorizate parțial, 302 clădiri funcționează fără autorizație la incendiu, dintre acestea 120 au aviz, iar 728 de clădiri nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu. Sunt cifre care ne preocupă în egală măsură pe toți”, a declarat ministrul sănătății.
 

Câte paturi libere mai are România la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Întrebată câte paturi ATI sunt libere în acest moment pentru bolnavii de COVID-19, Ioana Mihăilă a precizat: „La nivel național, 247 de paturi libere pentru adulți, 32 de paturi libere pentru copii. La nivelul Bucureștiului, 55 de paturi libere pentru adulți și 10 paturi libere pentru copii”.