16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:17
No menu items!

Doar 6 din cei 18 miniștri ai cabinetului Ludovic Orban și-au publicat declarațiile de avere

spot_img

Conform site-ului oficial al Guvernului, doar șase miniștri ai cabinetului Orban au fost transparenți și și-au publicat declarațiile de avere și de interese. Aceștia sunt: ministrul Finanțelor Florin Cîțu, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul de Externe Bogdan Aurescu, ministrul MApN Nicolae Ciucă, ministrul Dezvoltării Ion Ștefan, ministrul Educației Monica Anisie.

În schimb, premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Justiției Cătălin Predoiu, ministrul Economiei Virgil Popescu, ministrul Agriculturii Adrian Oros, ministrul Mediului Costel Alexe, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș, ministrul Sănătății Victor Costache, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe și ministrul Muncii Violeta Alexandru nu și-au publicat declarațiile de avere și de interese, deși a trecut aproape o lună de când și-au preluat portofoliile.

Guvernul Ludovic Orban a fost învestit pe 4 noiembrie 2019, termenul de depunere a declarațiilor fiind de 30 de zile de la această dată.

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Cristian Băcanu, a spus recent că vrea introducerea declarației de avere pentru toți românii, indiferent că lucrează la stat sau la privat.