26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:18
No menu items!

Doar 50 de zone unde scăldatul este permis există în România. Unde sunt acestea

spot_img

Autorităţile de sănătate publică au identificat, la nivel naţional, 50 de zone de îmbăiere, 49 dintre acestea fiind  localizate la Marea Neagră, iar una în Tulcea.

 “Odată cu creșterea temperaturilor și a disconfortului termic, puteți practica înotul sau vă puteți scălda doar în locurile identificate ca zone de îmbăiere, precum și în spațiile special amenajate pentru aceste activități”, precizează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR).

La nivel naţional, autorităţile de sănătate publică au identificat 50 de zone de îmbăiere. 49 sunt localizate la Marea Neagră, de la Gura Portiței la Vama Veche, iar una este în orașul Tulcea, la Lacul Ciuperca.

ANAR menționează că autoritățile de sănătate publică monitorizează, exclusiv din punct de vedere bacteriologic, calitatea apelor de îmbăiere.

“Scăldatul în zonele neamenajate este strict interzis. Respectați atenționarea ”Scăldatul interzis” inscripționată pe digurile și lacurile de acumulare aflate în administrarea Administrațiilor Bazinale de Apă (ABA)”, atrage atenția ANAR.

                                                                                                               Adina Silav