11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:51
No menu items!

Doar 32 de amenzi, pentru trotuare necurățate de zăpadă în București

spot_img

Cu toate că pe multe dintre trotuare nu se poate circula din cauza zăpezii, inspectorii municipalităţii bucureştene au dat, miercuri, doar 32 de amenzi, în valoare totală de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind deszăpezirea trotuarelor şi nesemnalizarea unor lucrări în carosabil.

Conform reprezentanţilor Primăriei Municipiului Bucureşti, miercuri, au fost inspectate 56 de artere principale, unde inspectorii au verificat dacă persoanele fizice şi reprezentanţii persoanelor juridice au curăţat trotuarele de zăpadă şi gheaţă. În urma controalelor, au fost întocmite 25 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în valoare totală de 14.000 lei, şi au fost somate 197 de persoane fizice sau juridice, inclusiv asociaţii de proprietari.

Au fost verificate şi identificate 21 de lucrări în carosabil, dintre care şapte nu au fost semnalizate corespunzător, valoarea totală a amenzilor aplicate în aceste cazuri fiind de 16.500 de lei.

Primarul general le-a cerut reprezentanţilor ApaNova să colaboreze cu firmele de deszăpezire pentru curăţarea zăpezii sau a eventualelor acumulări de apă de la nivelul gurilor de canal şi a rigolelor. Reprezentanţilor RATB le-a solicitat să accelereze operaţiunile de curăţare a refugiilor şi staţiilor de autobuz. Verificărilor din teren continuă.

D.M.