15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:15
No menu items!

Doar 250 de lei adulți mai există în Africa Occidentală

spot_img

leu

Doar 250 de lei adulți mai există în Africa occidentală, așa încât supraviețuirea speciei este serios amenințată, a declarat un membru al ONG-ului “Panthera”, care se ocupă de numărarea lor, potrivit AFP.

De asemenea, la cei 250 de lei adulți se adaugă 150 de pui de lei și lei tineri, a spus Philipp Henschel, coordonatorul “Panthera” al unui program de recensământ al leilor, care a durat șase ani.

Echipa de cercetători a descoperit că leii se găsesc numai în cinci țări din Africa occidentală:  aproximativ 90% din cele circa 400 de animale au fost înregistrate la granița dintre Benin, Burkina, Faso și Niger. De asemenea, felinele au fost observate și în Senegal și Nigeria.

Scăderea populației de lei se datorează faptului că zone întregi în care aceștia vânau au fost transformate în terenuri pentru culturi agricole, vânatul cu care se hrăneau felinele este ucis de oameni, iar animalele sunt alungate de fermierii care vor să își apere turmele.

Totodată, leii mai sunt uciși, într-o mică măsură, pentru oasele folosite la medicamentele asiatice, în locul oaselor de tigru, care au ajuns extrem de rare.

“În Africa de Est sau în cea australă, valoarea lor este foarte mare pentru că aduc importante venituri din turism. Însă, în Vest, valorează mai mult morți, pentru vracii locali”, a spus Philipp Henschel.

D.M.