4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:28
No menu items!

DNA: Vicepreședintele CJ Vaslui, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

spot_img

mihalachi_vasile

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

DNA transmis vineri, într-un comunicat de presă, că, în același dosar, au mai fost deferiți justiției Liviu Butnaru, director al Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române, Vasile Vieru, director executiv adjunct în cadrul Direcției Tehnice a CJ Vaslui, și Dănuț Ropotă, referent în cadrul Agenției Județene Vaslui a Autorității Rutiere Române.

În rechizitoriu, procurorii au reținut că, în 2008, inculpații Butnaru, Mihalachi, Vieriu și Ropotă, în calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public județean de persoane, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a legislației în vigoare, au determinat înlăturarea unor societăți comerciale — operatori de transport public rutier — de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au câștigat licitațiile în mod legal, fie au fost împiedicate să participe la alte licitații.

“În această modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public, care au încercat în mod onest să dobândească dreptul de a desfășura serviciul de transport public pe raza județului Vaslui. Pe de altă parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizați în sumă de peste 2,6 milioane lei, reprezentând sumele obținute din operarea traseelor atribuite nelegal”, susțin procurorii.

Societățile comerciale ale căror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit părți civile în procesul penal cu suma totală de 140.000 euro.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Vaslui.

R.D.