10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 21:10

DNA: Un avocat și un lichidator judiciar, deferiţi justiţiei

spot_img

DNA: Un avocat și un lichidator judiciar, deferiţi justiţiei
foto: looms.ro

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Gheorghe Sorin Predescu, asociat coordonator al Global Insolvency SPRL, practician în insolvenţă, pentru luare de mită. În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei și un avocat în Baroul Constanţa, pentru complicitate la luare de mită, precizează un comunicat al DNA.

În rechizitoriul întocmit, s-a reţinut că în 9 iulie inculpatul Gheorghe Sorin Predescu, lichidator judiciar, a pretins de la o persoană denunţătoare, prin intermediul celuilalt inculpat, suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participaţiune între firma reprezentată de denunţător şi o altă societate comercială, reprezentată de un avocat constănțean.

Potrivit procurorilor, “Global Insolvency SPRL, în care Gheorghe Sorin Predescu are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanţa de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenţei şi reprezentate de persoana denunţătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro şi pentru a susţine oportunitatea încheierii contractului de asociere în faţa Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvenţă”.

În 16 iulie, avocatul a primit de la persoana denunţătoare suma de bani pretinsă de inculpatul Predescu iar două zile mai târziu i-a remis-o efectiv acestuia, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În 19 iulie, Curtea de Apel Constanţa a admis propunerea procurorilor anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Predescu pentru 29 de zile.

Faţă de avocat, procurorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. 

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul DGA Constanţa şi al ofiţerilor specializaţi din cadrul DIPI. 

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.

Lucian Mera