1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 19:40
No menu items!

DNA se grăbește cu expertiza în dosarul retrocedărilor lui Mazăre

spot_img

Mazăre: Trebuie să răcnesc la miniștri ca să pot face o investiție

Magistrații Curții de Apel București i-a pus în vedere expertului din dosarul în care Radu Mazăre este judecat pentru retrocedări ilegale să finalizeze expertiza până pe 27 mai. Procurorul de ședință de la DNA chiar a cerut amendarea specialistului, spunând că acesta a depășit termenul limită cu 6 luni. La rândul său, expertul a spus că mai are de analizat 46 de imobile.

Judecătorii au luat în discuție dosarul în care primarul Radu Mazăre, președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu dar și alți funcționari ai primăriei sunt judecați pentru atribuirea ilegală a unor terenuri, prejudiciul fiind estimat la 114 milioane de euro.

37 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar, în octombrie 2008, sub acuzația că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate, conform DNA.

“Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firmele Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen”, preciza DNA.

S.M.