11.2 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 4:07

FIASCO LA DNA. Interceptările dintr-un dosar, anulate de instanța supremă

Direcția Națională Anticorupție primește încă o lovitură de la judecători pentru neregulile descoperite în timpul anchetelor penale, de data aceasta cu referire la interceptările şi înregistrările telefonice.

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat, marți, în aceeași zi în care a descoperit gravele probleme în dosarul lui Mădălin Voicu, nereguli majore în anchetarea liderului PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreședinte al CJ Satu Mare, și a fostului senator Valer Marian.

Judecătorii au decis, în ședința de marți, „neregularitatea rechizitoriului nr. 191/P/2015 din 20.04.2016 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatului Govor Mircea Vasile la pct. II din actul de sesizare al instanţei”.

Mai mult, instanța a decis excluderea din materialul probator a interceptărilor şi înregistrărilor comunicaţiilor” efectuate în baza a șapte mandate emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a patru mandate ale Tribunalului Bihor, respectiv Tribunalul Bucureşti. Judecătorii au dispus DNA Oradea ca procurorul să remedieze, în termen de 5 zile de la comunicarea acestei decizii, „neregularităţilor actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a celor trei inculpaţi ori solicită restituirea cauzei”.

iccj_dna

Mircea Govor și Valer Marian au fost trimiși în judecată, pe 26 aprilie 2016, de DNA, sub acuzațiile de șantaj, respectiv complicitate la șantaj.

Diana Tache
Andi Topală