21.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 1:11
No menu items!

DNA primește o grea lovitură chiar în ziua bilanțului

spot_img

DNA primește o grea lovitură chiar în ziua în care Laura Codruța Kovesi susține cu fast raportul de activitate al instituției pe anul 2016. Instanța supremă le-a impus specialiștilor DNA să nu mai participe la expertize.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalista Ana-Maria Roman, joi dimineață, la Antena 3. „Există un scandal în dosarul Alinei Bica, ANRP1, în care un expert s-a deplasat pe terenul vizat de ancheta penală pentru a face expertiză. La această expertiză s-a deplasat şi specialistul DNA, care a început să dea indicaţii, să facă presiuni, ca cele notate să fie altele”, a spus jurnalista.

Ea a explicat că „aceste rapoarte ale specialiştilor sunt contrazise în instanţă”. „Şi avem şi dosarul ANRP2 în care au fost trimişi în judecată Zaarour Ingrid, fost preşedinte ANRP, Baciu Remus Virgil, fost vicepreşedinte ANRP şi membrii comisiei: Horia Georgescu şi Marko Attila. S-au făcut două expertize până acum. A fost evaluat de comisie la 21 de milioane de euro şi de DNA la 9 milioane de euro. Urmează expertiza din instanţă, care arată că informaţiile plasează valoarea proprietăţii între 20 de milioane şi 23 de milioane de euro, ceea ce arată că raportul DNA nu este corect”, a relatat Ana Maria Roman.

Andrei Tudor