10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:56

DNA Ploiești: Sebastian Ghiță a părăsit România

spot_img

Sebastian Ghiță a părăsit teritoriul național, fiind convins că procurorii de la DNA Ploiești urmau să dispună față de persoana sa măsuri preventive. Așa se arată în documente din dosarul DNA Ploiești în care fostul deputat este cercetat pentru trafic de influență, spălare a banilor și constituirea unui grup infracțional organizat, citate în emisiunea “Esențial”, de la Antena 3.

Potrivit documentelor, Sebastian Ghiță a fost dat, inițial, în urmărire generală, dar, întrucât din investigații a rezultat că acesta a părăsit teritoriul național, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare pe 10 ianuarie 2017.

“Întrucât s-a constatat că mandatul de arestare preventivă nr. 1/05.01.2017 nu a putut fi pus în executare de organele abilitate datorită faptului că Ghiță Sebastian Aurelian s-a sustras măsurii preventive dispusă, prin ordinul nr. 473956/05.01.2017 emis de organele de poliție, Ghiță Sebastian Aurelian a fost dat în urmărire generală. Ulterior, întrucât din investigații a rezultat că Ghiță Sebastian Aurelian a părăsit teritoriul național, pe numele acestuia a fost emis mandatul european de arestare nr. 1/EAW/10.01.2017 emis de Î.C.C.J. în dosarul nr. 2457/1/2016”, arată procurorii DNA Ploiești.

În plus, în aceleași documente citate de Agerpres se precizează că un martor amenințat a declarat, în decembrie anul trecut, că fostul parlamentar avea cunoștință despre existența unei cercetări penale efectuate față de persoana sa de către procurorii DNA Ploiești.

Ghiță le-ar fi spus unor persoane de încredere că la DNA Ploiești “există în lucru un dosar urmare a unor denunțuri formulate de <<Baba>> de la Siveco și de <<Berdilă de la Romsys>”, fiind convins că față de el urmează a fi dispuse măsuri preventive urmare a pierderii imunității conferite de calitatea de parlamentar.

Procurorii spun că aceste aspecte conduc la concluzia certă că Sebastian Ghiță în mod deliberat se sustrage urmăririi penale în cauză.

Magistrații Tribunalului Prahova iau în discuție, luni, propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii DNA Ploiești pe numele lui Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru patru infracțiuni de trafic de influență, trei infracțiuni de spălare a banilor în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

În același dosar, Tribunalul Prahova a dispus măsura controlului judiciar față de directorul Teamnet, Bogdan Padiu, și administratorul Asesoft, Cristian Anastasescu.

Decizia nu este definitivă, Curtea de Apel Ploiești urmând să se pronunțe, luni, asupra contestației DNA.

R.D.