28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 17:11
No menu items!

DNA Ploiești pregătește „Dosarul Apartamentul”, cu Crin Antonescu și Adina Vălean

spot_img

Celebri pentru show-urile televizate, procurorii anticorupției de la Ploiești se pregătesc de un dosar cu Mugur Isărescu, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Dragoș Dobrescu și Florian Walter.

După dispariția din peisaj a procurorului  Mircea „Portocală” Negulescu și o perioadă de aparentă acalmie, procurorii Structurii Teritoriale Ploiești a Direcției Naționale Anticorupție se pregătesc iar de spectacol cu „sunet și lumini”.

Astfel, la DNA Ploiești au fost reunite de curând trei dosare mai vechi în care sunt cercetate diferite fapte de evaziune fiscală care au legătură cu societatea Romprest și cu acționarul majoritar al acesteia, Florian Walter.

La partea de evaziune procurorii prahoveni ai DNA au mai conexat și „incendiarul” denunț făcut de Florin Mihai Ghiulbenghian și care vizează câteva nume de la vârful clasei politice, al sistemului politic, al serviciilor de informații și al sistemului bancar de la noi din țară.

În urma acestor conexări a reieșit un dosar nou în care la un loc se regăsesc nume ca Florian Walter, Mugur Isărescu, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, Adina Vălean, Dragoș Dobrescu, acesta din urmă un membru cunoscut al Grupului de la Monaco și fost acționar Romprest în perioada când Walter a fugit din țară.

Denunțul lui Ghiulbenghian viza un presupus trafic de influență făcut de Crin Antonescu la Primăria Sectorului 1 în favoarea Romprest, iar în schimbul acestui favor societatea urma să suporte o parte din costurile apartamentului cumpărat de Antonescu și Adina Vălean într-un bloc construit de Virgil Măgureanu.

În ce-l privește pe fostul șef al SRI, acesta este acuzat în denunțul lui Ghiulbenghian că ar fi făcut trafic de influență la Mugur Isărescu pentru ca acesta din urmă să intervină la nivelul BRD pentru ca să i se aprobe, ilegal, un credit lui Măgureanu.

Partea stranie a acestui denunț este reprezentată de faptul că, la momentul invocat în denunț, Primăria Sectorului 1 era condusă de Andrei Chiliman care se afla într-o dușmănie fățișă cu Crin Antonescu. Chiliman era în alt cerc de putere din interiorul partidului, grupare care de altfel s-a și rupt ulterior de PNL.

Legătura dintre dosarele de evaziune și denunțul referitor la Crin Antonescu&Co este dată, spun procurorii DNA Ploiești, de faptul că banii din evaziune au fost folosiți pentru fapte de corupție. „Din datele deținute s-a stabilit că sumele de bani rezultate din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală reținută în dosarul 359/D/P/2015 al DIICOT – S.T. Ploiești, în sarcina inculpatului Walter Florian au fost folosite de acesta pentru comiterea infracțiunilor de corupție (…)”, se arată într-o ordonanță DNA Ploiești comunicată celor vizați de cercetări.

Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat joi, 24 august, contestația lui Florian Walter împotriva interdicției de a părăsi țara impusă de procurorii DNA Ploiești.

Cristi Ciupercă