23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:56
No menu items!

DNA: Plecarea lui Pițurcă de la „Națională”, legală. DOCUMENT

spot_img

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a scăpat de dosarul penal

Piturca

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, consilierul său Gabriel Bodescu și secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian au scăpat de dosarul penal de la DNA în care erau cercetați pentru modul în care Victor Pițurcă și-a reziliat contractul cu Federația Română de Fotbal.

Sursa Zilei a obținut și vă prezintă în exclusivitate ordonanța procurorului DNA Doru Țuluș prin care acesta a dispus, luna trecută, clasarea cauzei, constatând că la mijloc nu e vorba de nicio faptă penală.

CITEȘTE AICI ORDONANȚA PROCURORILOR

Șefii FRF au fost reclamați la DNA de finanțatorul fostei echipei Universitatea Craiova, Adrian Mititelu și de Peluza Sud, o entitate a suporterilor craioveni apropiată de Mititelu. Aceștia susțineau că șefii FRF au acceptat în mod abuziv să înceteze de comun acord contractul cu Pițurcă fără să încaseze de la acesta o clauză de reziliere de 1,4 milioane de euro. Oltenii au depus la dosarul de la DNA și mai multe declarații de presă din care rezulta că clubul arab unde a plecat să antreneze Victor Pițurcă ar fi acceptat să plătească jumătate din suma amintită iar prin rezilierea de comun acord conducătorii Federației au pierdut și acei bani.

Ancheta DNA a stabilit însă că acordul de voință al părților primează și că s-ar fi impus plata acelor despăgubiri de 1,4 milioane de euro dacă FRF sau separat Victor Pițurcă denunța unilateral contractul.

Eduard Colison