10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:38

DNA nu a obţinut arestarea directorilor Complexului Energetic Oltenia

Magistrații Tribunalului Dolj au respins cererea DNA de arestare preventivă a celor trei directori ai Complexului Energetic Oltenia, Ion Laurențiu Ciobotărică, Dorina Jianu şi Daniel Antonie, acuzaţi de abuz în serviciu.

Judecătorii au dispus ca primii doi directori să fie sub control judiciar 60 de zile, iar al treilea, Daniel Antonie, va fi cercetat în libertate, dar decizia poate fi atacată cu apel. 

Instanța a mai dispus ca Laurențiu Ciobotărică şi Dorina Jianu să nu comunice cu inculpații sau cu martorii, sau cu membrii familiei acestora, direct sau indirect. Instanța atrage atenția că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor stabilite în sarcina sa, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

DNA spune că cei trei directori au aprobat și acordat în mod nelegal unei persoane o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare în calitate de membru al aceluiași directorat, respectiv 128.100 lei, sumă care este şi prejudiciul în acest dosar.

M. Nedelcu