DNA: Nu anchetăm situația terenurilor de la Institutul Fundulea. Băsescu: Am aflat că DNA anchetează

  DNA_Sediu

  DNA nu are în lucru o anchetă în care să se facă acte de urmărire penală cu privire la situația unor terenuri aflate în proprietatea Institutului Național de Cercetare Fundulea.

  Președintele Traian Băsescu declara, în 13 noiembrie 2013, că a aflat de o anchetă a secției conduse de procurorul DNA Lucian Papici referitoare la activitatea Institutului Fundulea.

  Am aflat că, într-adevăr, procurorul Papici a derulat o anchetă, nu dânsul personal, dânsul era şef de secţie, ci un alt procuror, o anchetă în urma unei reclamaţii din 2012 şi ancheta este în desfăşurare. N-a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi procurorul Papici. Vă pot spune şi cine a facut plângerea: este un domn care a lucrat acolo, care a lucrat, se pare, la staţiunea de cercetări Fundulea şi plângerea este făcută în 2012, iar în 2013, în luna martie, a depus un memoriu şi la prim-ministru. Deci nu are nicio legătură activitatea pe care a desfăşurat-o DNA în judeţul Călăraşi

  Traian Băsescu
  13 noiembrie 2013

  Imediat după acest discurs, jurnaliștii de la Sursa Zilei au întrebat în scris la DNA dacă se derulează o astfel de anchetă și care este stadiul ei.

  Va rog sa imi comunicati, in virtutea Legii 544/2001 si a Ghidului privind relatia dinstre sistemul judiciar si mass-media, care este stadiul anchetei privind situatia unor terenuri aflate in proprietatea Institutului Naţional de Cercetare Fundulea

  Solicitare jurnalist Sursa Zilei
  13 noiembrie 2013

  544 DNA

  Răspunsul DNA a venit după șapte zile.

  Pe rolul DNA nu există în instrumentare o anchetă în care să se efectueze acte de urmărire penală, având ca obiect aspectele menţionate de dvs. în solicitare.

  DNA
  20 noiembrie 2013

  DNA raspuns

  Sursa Zilei

  NICIUN COMENTARIU