19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:13

DNA: Mită pentru influenţarea unor oficiali din Primăria Sectorului 3 în atribuirea unor lucrări de reabilitare termică

spot_img

bani

Un bărbat a fost trimis în judecată, luni, de procurorii anticorupție, după ce a cerut peste 200.000 de euro pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3, astfel încât să-i obţină unui administrator de firmă încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a transmis, luni, într-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului George Navon, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, la sfârşitul lunii octombrie 2012, inculpatul George Navon a pretins pentru sine şi pentru alţii suma 210.000 de euro, din care 200.000 de euro cu titlu de consultanţă de afaceri (dintr-un avans obţinut pentru lucrări viitoare) şi 10.000 de euro cu titlu de “taxă de încredere”, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3, astfel încât să-i obţină unui administrator al unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică a 10 blocuri. Această din urmă pretenţie, de 10.000 de euro, a fost diminuată la 20.000 de lei, sumă care a fost primită de inculpat la data de 30 octombrie 2012.

În cursul lunii decembrie 2012, inculpatul a pretins pentru sine şi pentru alţii 20.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 3 Bucureşti, astfel încât să-i obţină aceluiaşi administrator de firmă încredinţarea directă a unor lucrări de reabilitare termică a 40 de blocuri.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

DNA mai precizează că procurorii au beneficiat de sprijinul angajaților Direcției de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

R.D.