1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:05
No menu items!

DNA are mai multe anchete pe corupţia din spitale şi din sistemul de sănătate

spot_img

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa kovesi a declarat că procurorii au în derulare mai multe anchete care vizează achizițiile publice făcute de spitale din București și alte localități.

Şefa DNA nu a vrut să precizeze însă pentru ce fel de produse, medicamente sau dacă sunt şi tipuri de aparatură medicală vizate de aceste anchete. Kovesi a dezbătut, împreună cu alţi oficiali din 9 ţări şi de la Comsiia Europeană, teme privind “Corupția în sistemul de sănătate – prevenire și investigare. Experiență, bune practici și provocări”.

Avem foarte multe anchete care vizează achiziții publice. În ceea ce privește frauda în achizițiile publice în domeniul sănătății, pot să vă spun că avem în derulare mai multe anchete care vizează mai multe achiziții publice de la diferite spitale atât din București dar și din celelalte localități ale României. Nu vă pot confirma pentru ce produse, pentru ce medicamente, pentru ce tipuri de aparatură medicală pentru că aceste investigații sunt confidențiale.

declaraţie Laura Codruţa Kovesi, procuror şef DNA

Ea a mai precizat că pe măsură ce procurorii anticorupție vor finaliza cercetările și vor face actele necesare demarării procedurilor de inculpare, vor fi făcute public informațiile despre aceste cazuri.

În cadrul dezbaterilor, procurorul şef al DNA a subliniat că e nevoie de o abordare strategică în domeniul sănătătţii, spunând că cei prinşi că au dat mită ar trebui să nu mai poată intra în domeniul achiziţiilor publice, iar cei anchetaţi şi condamnaţi pentru corupţie ar trebui să-şi piardă funcţiile. ”În corupţia din sistemul de sănătate sunt implicate şi firme sau companii străine, de aceea pentru DNA constituie o prioritate tragerea la răspundere penală atât a persoanelor juridice române, dar şi străine, care se ocupă de comercializarea medicamentelor şi echipamentelor medicale”, a declarat procurorul şef al DNA.

M. N.