12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 14:19

DNA: Magistratul Stan Mustață a împachetat mâncarea de la restaurant cu o pungă luată de la gunoi

spot_img

DNA a considerat relevant, în dosarul lui Stan Mustaţă, şi faptul că judecătorul lua la pachet mâncarea comandată de complicele său, Ion Boraciu şi rămasă neconsumată. Mai mult, o dată a folosit o pungă luată de la gunoi, anchetatorii apreciind că aceste împrejurări arată dorinţa acestuia “de a beneficia de toate avantajele”

Mustata4_SZ

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, pe care îl acuză că a cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale.

Conform mediafax, ]n rechizitoriul trimis Curţii de Apel Bucureşti, procurorii arată că magistratul dorea să beneficieze de toate avantajele rezultate din relaţia sa cu omul de afaceri Ion Boraciu. În acest context, anchetatorii prezintă şi situaţiile în care judecătorul Stan Mustaţă lua la pachet mâncarea comandată de Boraciu de la un restaurant, care rămânea neconsumată după întâlnirile acestora.

În data de 22 aprilie 2014 … După plecarea inculpaţilor Boraciu Ion şi Alexandru Florian, la iniţiativa judecătorului Mustaţă Stan (“Pune şi tu puiu’ ăla”), grefierul Curea Mariana a strâns de pe masă resturile de mâncare şi, întrucât nu avea în ce să le împacheteze, a urmat sugestia interlocutorului său: «Era aia care se terminase de la cafea, da’ am aruncat-o la gunoi. O iau din gunoi acum…»

se arată în rechizitoriul DNA.

Anchetatorii au menţionat că, după fiecare întâlnire, magistratul pleca cu mâncarea neconsumată, care era plătită de Boraciu.

De altfel, în toate zilele în care au beneficiat de mâncarea oferită de inculpatul Boraciu Ion, de la restaurantul E…, sus-numiţii au plecat cu mâncarea neconsumată, împrejurare care evidenţiază dorinţa de a beneficia de toate avantajele rezultate din relaţia cu omul de afaceri menţionat,

mai arată DNA în rechizitoriu.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă, alături de el fiind deferită justiţiei şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, ambii în stare de arest preventiv.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Ion Boraciu, cel despre care judecătorul Stan Mustaţă spunea că îi este “prieten vechi”, Florian Alexandru, un apropiat al clanului “Cămătarii” şi Ciprian Moraru. Prin intermediul primilor doi, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Cel de-al treilea bărbat a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.

S.M.