3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 13:52
No menu items!

DNA, lăudată de o inspectoare judiciară, al cărei soț a fost dat afară de Kovesi

spot_img

Unul din procurorii inspectori care au făcut parte din echipa care a făcut controlul la Direcția Națională Anticorupție, la solicitarea Ministerului Justiției, are mari vulnerabilități în raport cu persoanele din conducerea DNA.

Este vorba de procurorul Cornelia Prisăcariu care a venit la Inspecția Judiciară de la Parchetul Tribunalului Iași.

Prisăcariu a fost cea care alături de Elena Rădescu, șefa echipei de control a Inspecției de la DNA, a efectuat pe verificări pe Secția de Combatere a Corupției condusă de procurorul Gheorghe Popovici și aflată în coordonarea directă a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Or, interesant este că, în războiul intern din cadrul Inspecției, Elena Rădescu s-a poziționat în favoarea Codruței Kovesi, surse judiciare susținând că aceasta este suspectată de conducerea Inspecției Judiciare că a făcut un control formal la secția din DNA condusă de procurorul Popovici.

Aceleași surse spun că și Prisăcariu a avut doar cuvinte de laudă pentru conducerea DNA la prezentarea concluziilor preliminare după controlul efectuat, criticându-și cele trei colege inspectoare care au făcut controlul pe Secția a II-a din DNA și care se pare că au descoperit lucruri problematice pentru șefii instituției.

Or, trecutul inspectoarei Cornelia Prisăcariu este unul mai mult decât interesant, soțul acesteia, Tiberiu Ionel Prisăcariu fiind un ofițer de poliție care a lucrat chiar în cadrul DNA, întâi în cadrul Serviciului Teritorial Iași apoi adus la structura centrală a instituției după ce soția a devenit procuror inspector în cadrul Inspecției Judiciare. Cariera lui Tiberiu Prisăcariu în DNA avea să se sfârșească în octombrie 2013 când a fost dat afară din instituție la solicitarea expresă a Laurei Codruței Kovesi.

„Fiica familiei Prisăcariu practica tenis de performanță. Kovesi a găsit sau a primit informații că fata lui Prisăcariu fusese sponsorizată printre alții, pentru participarea la turnee, de către magnatul Iulian Dascălu. Aceste date erau cunoscute și vechea conducere dar s-a considerat că atât timp cât Tiberiu Prisăcariu nu a avut dosare cu Iulian Dascălu nu este nicio problemă. Pentru Kovesi a fost o problemă și așa soțul a zburat urgent din DNA”, explică sursele noastre situația Corneliei Prisăcariu și a soțului acesteia.

Verificând declarațiile de avere ale lui Tiberiu Prisăcariu se poate vedea că fostul ofițer de poliție judiciară a DNA a declarat din timp contractele de sponsorizare obținute pentru a-și sprijini copilul care chiar face tenis de performanță cu rezultate notabile.

Este adevărat că în perioada în care familia Prisăcariu primea sponsorizări de la una din firmele controlate de Iulian Dascălu procurorii DNA Iași instrumentau un dosar în care era implicată aceeași firmă a lui Dascălu.

„Deși Cornelia Prisăcariu avea motive să se abțină pentru că putea fi în dușmănie cu cea care i-a dat afară soțul din DNA și chiar Kovesi putea contesta imparțialitatea inspectoarei din perspectiva vechilor evenimente, Prisăcariu nu a fost recuzată și nici ea nu s-a abținut. Asta în condițiile în care Cornelia, cam pe la toate discuțiile pe care le avea cu cei din mediul judiciar, vorbea negativ despre Codruța. Ceea ce arată că divergențele par să se fi rezolvat. Într-un mod favorabil ambelor părți dacă ne uităm cât de laudativ a vorbit Cornelia Prisăcariu la concluziile preliminare din interiorul DNA”, au explicat sursele noastre. 

Cristi Ciupercă