26.7 C
București
marți, 9 august 2022 - 1:59
No menu items!

DNA l-a „scăpat” pe Mircea Băsescu în dosarul privind mafia din Portul Constanța

spot_img

Fratele președintelui apare în interceptări, dar nu în instanță

Basescu_Mircea_SZ

Numele lui Mircea Băsescu apare şi în dosarul „Portul Constanţa”, dar procurorii DNA au decis să nu-l ancheteze pe fratele preşedintelui nici în acest dosar, cu toate că apărea în interceptările din respectivul dosar, alături de persoane care ulterior au fost reţinute.

Potrivit informațiilor prezentate, sâmbătă seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Q&A”, realizate de Alessandra Stoicescu, fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, a fost interceptat în 2011 vorbind cu Mircea Băsescu despre un apropiat al secretarului care ar fi încheiat în contract cu fratele şefului statului. Cu Mircea Băsescu colaborau majoritatea şefilor portului, inclusiv Eugen Bogatu, arestat preventiv în dosar.

Din interceptările realizate de procurori se înţelege că învinuiţii încercau întârzierea unei hotărâri care ar fi obligat vameşii să scaneze containerele venite în port.

Printre persoanele politice din dosar se află şi fostul ministru al internelor, Traian Igaş. Laurenţiu Mironescu îi dă acestuia un SMS prin care îi vorbeşte despre înfiinţarea unor posturi pentru cei indisponibilizaţi.

În dosarul „Portul Constanţa” a fost trimis în judecată senatorul Mircea Banias, fostul secretar Laurenţiu Mironescu, şefi din vamă şi zeci de funcţionari.

Olimpia Diaconiuc