21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 10:37

DNA încearcă să arunce „pisica moartă” în curtea SRI (presă)

spot_img

Interceptările prezentate de Realitatea TV, marți, par să mute atenția scandalului de la DNA Ploiești către SRI după ce procurorul Mircea Negulescu discută cu Vlad Cosma despre ce șefi din Serviciul Român de Informații l-ar fi ajutat pe Sebastian Ghiță să fugă, scrie România Liberă.

Deși înregistrările de la Realitatea TV nu au fost asumate oficial de nimeni, ca acelea de la Antena 3 de către Vlad Cosma, este evident că cele de la Realitatea au fost scoase de oameni apropiați actualei conduceri a DNA și apropiați de cei doi „zmei“ de la Ploiești, Onea și Negulescu.

Scandalul interceptărilor din interiorul Serviciului Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție ar putea lua o cu totul altă turnură decât cea inițială. Postul Realitatea TV a prezentat marți, 13 februarie, la emisiunea lui Rareș Bogdan, o serie de interceptări cu discuții între procurorul Mircea Negulescu, atunci la DNA Ploiești, și Vlad Cosma.

Surse judiciare spun că după cum arată stenograma acelor discuții, cel care a interceptat discuțiile este chiar procurorul Negulescu. Din tonul folosit în comunicare, care este unul pur profesional, în care un anchetator încearcă să afle informații de la un posibil denunțător, în cazul nostru Vlad Cosma, este evident că procurorul Negulescu, dacă nu a înre-gistrat personal, măcar știa că discuția se înregistrează.

Asta pentru că până acum spațiul public a fost invadat de interceptări ale unor discuții dintre procurorul Mircea Negulescu și alte persoane în care limbajul folosit de anchetator este unul cel puțin suburban. Specificul acelor discuții era însă altul: erau convorbiri într-un cadru neoficial în care Negulescu vorbea fără să suspecteze că este înregistrat, spre exemplu, cu soția lui Vlad Constantin (zis Șomeru), personaj pe care el îl considera apropiat.

Revenind, însă, la discuțiile prezentate la Realitatea TV, promo-ul făcut de postul de televiziune anunța că prin ceea ce se va da post se va schimba la 180 de grade conotația scandalului declanșat de Antena 3 din care rezulta că procurorul-șef al DNA Ploiești, Lucian Onea și procurorul Mircea Negulescu îl învățau pe Vlad Cosma cum să inventeze denunțători într-unul din do-sarele lui Sebastian Ghiță, mai scriu jurnaliștii de la România Liberă.

Doar că ce s-a dat însă la televizor ar putea, de fapt, să mute atenția către o altă instituție a statului român și anume Serviciul Român de Informații.

Andrei Tudor