13.4 C
București
vineri, 24 septembrie 2021 - 0:28

DNA îi percheziționează calculatoarele lui Radu Mazăre. Avraham Morgenstern, audiat din nou FOTO EXCLUSIV

spot_img

Procurorii DNA verifică, miercuri, toate calculatoarele ridicate din casa primarului Constanţei Radu Mazăre, dar şi din sediul primăriei

mazare la geam (2)_SZ

Verificările se fac în dosarul în care Mazăre este suspectat de luare de mită pentru complexul de locuinţe sociale Henri Coandă. Percheziţiile au loc la sediul DNA, unde sunt şi calculatoarele ridicate pentru verificări, dar primarul Radu Mazăre nu a venit la sediul central din București. Omul de afaceri Avram Morgenstern (foto) a venit însă, miercuri, la DNA, însoțit de avocat, pentru audieri.

Avraham Morgenstern 1

Primarul Constanței este acuzat că ar fi primit 175.000 de la omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern, prin intermediul  prietenului său elan Schwartzenberg, în schimbul acordării contractului pentru construirea cartierului de locuințe sociale Henri Coandă. În dosar este cercetat și fratele primarului, senatorul PSD Alexandru Mazăre.

Avraham Morgenstern 2

Radu Mazăre a fost reținut de procurorii DNA la începutul lunii aprilie, dar instanța a respins cererea de arestare preventivă a DNA. În motivarea acestei decizii, judecătorul instanţei supreme a arătat că probele din dosar sunt neconcludente. În motivare se arată că nici stenogramele depuse, nici martorii audiaţi, nici conturile prin care s-ar fi transferat banii de mită nu arată relaţia directă dintre primarul Constanţei şi Avraham Morgenstern, cetăţeanul israelian care l-ar fi mituit pe primarul Constanţei.

Procurorii au fost nemulțumiți de motivarea dată de instanță și au sesizat și Consiliul Superior al Magistraturii.

S.M.