DNA îi cere lui Sorin Blejnar detalii despre Elan Schwartzenberg

Blejnar_SZ

Procurorii DNA au intensificat audierile în dosarul evaziunii și spălării de bani de la Realitatea TV, surse judiciare declarând pentru Sursa Zilei că miza pare a fi tot mai mult Elan Schwartzenberg.

Pe 10 februarie a fost audiat în dosarul Realitatea, ca martor, fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar. Surse judiciare susțin că principalul obiect al audierii l-a reprezentat detaliile pe care le poate oferi Blejnar despre prietenul său, Elan Schwartzenberg.

Mai mult, fostul președinte ANAF se va mai prezenta și săptămâna viitoare la DNA pentru a continua să dea cu subsemnatul în fața procurorilor anticorupție.

Dosarul spălării de bani de la Realitatea TV are legătură cu dosarul în care Sorin Blejnar este învinuit alături de fostul său șef de cabinet Codruț Marta pentru protejarea mafiei petrolului. Gruparea care, potrivit DNA, ar fi fost protejată de Blejnar și Marta a produs o evaziune la bugetul de stat de aproximativ 50 de milioane de euro. O parte din banii din evaziune, spun anchetatorii, a fost spălată de Schwartzenberg  prin Realitatea TV prin contracte de împrumut  prin care fostul soț al Mihaelei Rădulescu a finanțat o perioadă de timp televiziunea de știri deținută de Sorin Ovidiu Vântu.

Cristi Ciupercă

NICIUN COMENTARIU