16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:21
No menu items!

DNA face verificări în cazul lui Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Olt Paul Stănescu

spot_img

DNA s-a sesizat în cazul angajării lui Alexandru Stănescu în funcţia de director general al ADR Sud-Vest Oltenia.

„DNA a confirmat că s-a sesizat, la solicitarea USR, în cazul angajării trucate a lui Alexandru Stănescu ca director general al ADR Sud-Vest Oltenia. Alături de Stănescu, urmează să răspundă procurorilor DNA de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi cei cinci preşedinţi de consilii judeţene – Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj – organizatorii procedurii”, a transmis USR, care, pe 30 septembrie, a solicitat DNA să ancheteze numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcţia de director general al ADR SVO.

În răspunsul DNA adresat USR se arată că sesizarea formulată a fost înregistrată şi a fost transmisă „pentru competentă soluţionare la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – DNA”.

Conform aceleiaşi surse, ADR Sud-Vest Oltenia gestionează 1,2 miliarde de euro, iar prin „această numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experienţă în gestionarea fondurilor europene este pus în pericol un întreg” Program Operaţional Regional.

„Procesul de recrutare s-a desfăşurat fără organizarea unui concurs propriu-zis, respectiv a unei probe scrise (subiecte tip grilă sau tip sinteză), în condiţiile în care normele specifice desfăşurării unui concurs precizează fără vreun dubiu că interviul poate fi susţinut doar după ce candidatul a fost admis la proba scrisă. Este a doua încercare a PSD de a-i găsi un post călduţ lui Alexandru Stănescu după ce l-au numit la conducerea ANRE, de unde a fost obligat să îşi dea demisia ca urmare a unei sesizări USR la Curtea Constituţională pentru lipsa de experienţă şi respectarea condiţiilor din lege pentru numire”, mai precizează USR. 

                                                                                                                   Adina Silav