14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 4:57

DNA face percheziții la Primăria Târgu Mureș. UPDATE – Viceprimarul neagă

spot_img

 Procurorii ridică mai multe documente

DNA_sigla 1_SZ

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins la Primăria Târgu Mureș, de unde au ridicat mai multe documente. Surse judiciare susțin că ancheta are legătură cu sponsorizări ilegale pentru un club sportiv.

Primarul Dorin Florea a mai fost în atenția DNA, în urmă cu trei ani, dosarul fiind închis cu NUP de procurorul Elena Curcă.

De altfel, presa locală a făcut dezvăluiri despre sposorizările Primăriei Târgu Mureş față de diferite cluburi. Potrivit Gazeta Sporturilor, suma totală a sponsorizărilor ar fi fost de 4 milioane de euro, cea mai mare sumă, de 8 milioane de lei, fiind dată FCM Târgu Mureş. Printre cluburile propuse pentru finanţare cu 3 milioane de lei se numără şi C.S. City’Us din Târgu Mureş, o echipă de fotbal de sală, care a aparținut omului de afaceri Sorin Țerbea, decedat anul trecut.

Viceprimarul din Târgu Mureș, Claudiu Maior, a declarat, pentru Agerpres, că, în baza unei solicitări a DNA, municipalitatea a trimis toate documentele legate de finanțarea cluburilor sportive.

Ieri (joi – n.r.) DNA ne-a trimis o adresă și ne-a solicitat actele prin care finanțăm cluburile sportive din oraș. Este vorba despre ASA Târgu Mureș, BC Mureș (echipa de baschet masculin – n.r.), CSU Medicina Târgu Mureș (echipa de volei – n.r.) și Sport Club Mureșul Târgu Mureș (club de handbal feminin – n.r.). Azi le-am trimis prin curier toate documentele solicitate, adică hotărârile Consiliului Local Târgu Mureș. Nu a descins nimeni la sediul Primăriei Târgu Mureș

Claudiu Maior
viceprimar

Viceprimarul a spus că este posibil ca la baza acestei solicitări să stea vreo sesizare, dar că municipalitatea nu a fost informată cu privire la acest aspect.

Andrei Tudor