3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:56
No menu items!

DNA face percheziții la Ministerul Agriculturii. Președintele ADS, demis. UPDATE

spot_img

Ministerul Agriculturii

Procurorii DNA fac percheziții, vineri, la sediile Ministerului Agriculturii, Agenției Domeniilor Statului și la Federația Agrostar. Potrivit unor surse judiciare, procurorii ridică documente de la aceste instituții.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente care au legătură cu anumite contracte de achiziții făcute de instituție în ultimii ani.  Mai multe persoane, printre care și câțiva directori, vor fi aduse la audieri, principalele acuzații fiind de abuz în serviciu, dar și șantaj. În urma audierilor, procurorii vor decide dacă vor emite ordonanțe de reținere pe numele acuzaților, în funcție de probele pe care le-au strâns, dar și de declarațiile învinuiților.

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a precizat că președintele ADS, Dan Lucian Stefan Mogoș, a fost demis începând de vineri. De asemenea, demnitarul a spus că activitatea instituției nu a fost perturbată și nici un angajat din aparatul central nu este vizat de anchetă. Procurorii DNA fac verificări în privința unor achiziții făcute de ADS.