9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:28
No menu items!

DNA: Executor judecătoresc din Iași, trimis în judecată

spot_img

dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Iași l-au trimis în judecată în stare de libertate pe Pipernea Dan Călin, executor judecătoresc, în prezent avocat în cadrul Baroului Iași.

Acesta este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, și spălare de bani, precizează un comunicat de presă al DNA.

“În anul 2012, inculpatul Pipernea Dan Călin, în calitate de executor judecătoresc, a pus în aplicare, cu rea credință și cu încălcarea prevederilor legale în acest domeniu, procedura de executare silită stabilită prin două decizii judecătorești. Ca urmare, inculpatul și-a însușit sume de bani care nu i se cuveneau, în valoare totală de 243.856 lei. Acesta a omis să elibereze creditorului SC Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iași SA, sumele de bani virate de o firmă datornică din Bacău, totalizând 118.000 lei. În timp ce primea aceste sume, inculpatul a simulat, cu rea credință, reluarea executării silite și apoi a constatat încetarea acesteia”, se arată în comunicat.

De asemenea, “Pipernea Dan Călin, încălcând cu intenție directă prevederile legale privind desfășurarea executării hotărârilor judecătorești, a încasat nelegal de la Consiliul Județean Vaslui suma de 60.146,3177 lei și nu a virat creditorului SC Electrica Serv SRL suma de 65.710,08 lei, la care se mai adaugă alte sume cu titlu de cheltuieli, obținând pentru sine un folos patrimonial de 125.856,3977 lei. În cuprinsul dosarului de executare silită, întocmit cu această ocazie, a făcut mențiuni necorespunzătoare adevărului, în scopul obținerii de foloase materiale necuvenite”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Iași.

A.V.