21.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 10:38
No menu items!

DNA cere preschimbarea termenului de judecare a dosarului lui Liviu Dragnea

spot_img

Liviu-Dragnea-3

Procurorii au cerut ICCJ preschimbarea primului termen de judecare a dosarului în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, pe motiv că termenul stabilit la 18 februarie 2014 este prea lung şi nu se asigură principiul judecării cu celeritate a cauzei.

Procurorii anticorupţie au transmis în 9 octombrie o cerere prin care solicită judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) preschimbarea datei la care să înceapă judecarea dosarului „Fraudă la referendum”.

Aceştia au arătat în cerere că primul termen de judecată, stabilit de instanţă la 18 februarie 2014, este prea lung şi ar trebui schimbat pentru a se asigura judecarea cu celeritate a acestui dosar. Totodată, procurorii au menţionat că dosarul este unul complet, cu numeroşi martori.

Completul de judecată căruia i-a fost repartizat aleatoriu acest caz nu a soluţionat până în prezent cererea, dar în 10 octombrie a făcut o cerere la Barou pentru stabilirea unor avocaţi din oficiu pentru toţi inculpaţii din acest dosar.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie dosarul „Fraudă la referendum”, în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, şi a stabilit primul termen în 18 februarie 2014.

A.V.