DNA cere închisoare cu executare pentru Vasile Blaga. Sentința, în 30 octombrie

Reprezentantul DNA în procesul în care Vasile Blaga este judecat pentru trafic de influență a cerut, vineri, judecătorilor de la Tribunalul București condamnarea fostului secretar general al PDL la închisoare cu executarea pedepsei și confiscarea sumei de 700.000 de euro.

Tribunalul București a terminat vineri de judecat dosarul lui Vasile Blaga, urmând ca instanța să anunțe data când va da sentința în acest caz. Fostul premier Emil Boc și Adriean Videanu au fost audiați în calitate de martori.

Procurorul de ședință a cerut condamnarea lui Blaga la închisoare în baza vechiului Cod penal, confiscarea sumei de 700.000 de euro și menținerea sechestrului asigurător. „La aplicarea pedepsei, vă rugăm să aveți în vedere poziția nesinceră a inculpatului și gravitatea faptei. De asemenea, vă rugăm să-i interziceți inculpatului dreptul de a mai avea calitatea de membru în formațiuni politice, în Parlament și să ocupe demnități publice”, a mai solicitat procurorul. Magistrații de la Tribunalul București vor da sentința în dosarul lui Vasile Blaga pe 30 octombrie.

Vasile Blaga a spus în fața judecătorilor că este nevinovat și că nu există probe care să-l incrimineze în acest dosar, cerând achitarea. „Problema este că unii rămân cu banii și cu mai puține pedepse”, a spus Blaga, la ieșirea de la tribunal.

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU