11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:36

DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea

spot_img

Liderul PSD este judecat în Dosarul „Referendumul”

Liviu Dragnea_SZ 

DNA cere Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ca Liviu Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare în Dosarul „Referendumul”. Procurorul de caz a făcut anunţul în sala de judecată, la ultimul termen al procesului, care are loc miercuri.

Procurorii susţin că Liviu Dragnea şi Victor Ponta s-au înţeles ce să declare în faţa judecătorilor. Liviu Dragnea ar risca 5 ani de închisoare, deşi procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei şi a spus că este atributul instanţei supreme să o stabilească.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a finalizat cercetarea judecătorească şi a ascultat miercuri pledoariile finale ale avocaţilor inculpaţilor din dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de peste 70 de persoane în legătură cu organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui în 2012.

Judecătorii ÎCCJ au audiat la ultimul termen patru inculpaţi şi doi martori din dosarul ‘Referendumul’, după ce, pe 30 martie, s-a adus în discuţie componenţa actualului complet, care s-a schimbat pe parcursul procesului, astfel că avocaţii au cerut reaudierea unor martori şi inculpaţi în faţa noului complet de judecată.