17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 12:33

DNA cere din nou arestarea Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute

spot_img

DNA a cerut, marți, judecătorilor de la Înalta Curte să judece o nouă cerere de arestare pe numele Elenei Udrea, pentru noi acuzaţii în dosarul “Gala Bute”

Udrea 5_SZ

Acuzațiile privesc contracte încheiate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu mai multe firme.

Magistrații de la Înalta Curte au fixat termenul de judecată pentru această solicitare a DNA pentru miercuri la ora 8.00, dar indiferent de decizie, aceasta va putea fi atacată cu recurs tot la ÎCCJ.

Elena Udrea a fost audiată, marți, la DNA, în dosarul Gala Bute, timp de cinci ore. Avocatul fostului deputat a declarat că avizul Camerei Deputaților pe cererile DNA nu este legal, pentru că votul se dă cu majoritatea membrilor, ori luni au votat 170 de parlamentari și nu 199, cât ar presupune majoritatea. Apărătorul lui Udrea a mai spus că va expune aceste motive și în fața instanței.

Elena Udrea a spus că a răspuns procurorilor la fiecare acuzație adusă în acest dosar, dar nu poate da detalii din anchetă.

Nu pot să vă dau detalii, dar totul se bazează pe denunțuri. E o practică atunci când faci denunţ, a doua zi DNA cere înlocuirea măsurii de arest preventiv, în arest la domiciliu. Nu mai ești pericol public și ți se premiază denunțul.

declarație Elena Udrea