10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 8:41

DNA cere deputaților încă un aviz pentru arestarea lui Marko Attila

spot_img

Procurorii au documentat alte trei infracțiuni comise ca membru în ANRP

Marko Attila 1

Procurorii DNA au formulat o nouă cerere de arestare pentru deputatul UDMR Marko Attila, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) din ANRP, pe care o avea în 2008.

Potrivit procurorilor, Marko Attila a emis, în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor și nici prevederile art. 10 alin. 6 și 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietății și justiției. Astfel, imobilele au fost supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În cazul primei cereri de arestare a lui Marko Attila, Camera Deputaţilor a aprobat solicitarea DNA formulată la 15 decembrie 2014, faţă de care procurorii anticorupție au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor în prezenta cauză, în care cercetările au fost extinse şi cu privire la infracțiunile menționate mai sus.

Andrei Tudor