19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 23:50
No menu items!

DNA cere de la 5 la 15 ani de închisoare pentru Chiuariu și Nagy în dosarul „Poșta Română”

spot_img

chiuariu

Procurorii DNA cer o pedeapsă cuprinsă între 5 și 15 ani de închisoare pentru fostul ministru al justiției, Tudor Chiuariu, dar și pentru fostul ministrul al comunicațiilor Zsolt Nagy, în dosarul ”Poșta Română”.

În acest dosar, Tudor Chiuariu – acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave – a fost achitat de instanța de fond, în timp ce Zsolt Nagy a fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu suspendare.

Potrivit procurorilor, fostul ministru al justiției a semnat o serie de documente care au dus la înstrăinarea ilegală a unui imobil din centrul Bucureştiului, în urma căruia statul ar fi fost prejudiciat cu peste 8 milioane de euro.

Curtea Supremă de Justiție judecă luni ultimul termen al procesului în care sunt acuzați de corupție Tudor Chiuariu, șeful Comisiei Juridice din Senat, dar și fostul ministru al comunicațiilor, Zsolt Nagy.

La ultimul termen, martorul cheie al acuzării, Alina Vrabie, fost director în cadrul Ministerului Justiției, și-a menținut declarațiile anterioare cum că Chiuariu i-a cerut demisia după ce a refuzat să avizeze un proiect de Hotărâre de Guvern care era, în mod vădit, viciat.

Prin acest proiect avizat ulterior de Chiuariu, statul a fost deposedat de un imobil al Poştei Române.

A.V.