DNA cere control judiciar pentru Mihai Necolaiciuc, care a ieșit din închisoare

DNA a cerut instanței luarea măsurii controlului judiciar față de fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, după ce acesta a fost eliberat condiționat

Mihai Necolaiciuc 2_SZ

DNA cere Judecătoriei sector 1 o măsură preventivă pe numele lui Necolaiciuc, deoarece acesta a fost condamnat, pe 2 iunie 2015, la 10 ani închisoare într-un dosar de abuz în serviciu, însă decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, atât în cursul urmăririi penale, cât și în cursul cercetării judecătorești, față de Necolaiciuc s-a dispus măsura arestării preventive în lipsă, după ce acesta a fugit în SUA. De asemenea, instanțele au emis mandate de arestare națională, europeană, respectiv mandat de urmărire internațională.

După ce a fost extrădat în România, Necolaiciuc a avut control judiciar până în aprilie 2015, când măsura a fost revocată pentru că fostul șef al CFR era în penitenciar, unde executa o pedeapsă de 4 ani și 6 luni primită în alt dosar.

DNA mai arată că, în condițiile în care Necolaiciuc a fost eliberat condiționat pe 17 iulie, se impune luarea față de acesta a măsurii controlului judiciar, întrucât judecarea apelului în dosarul în care a primit 10 ani închisoare nu se va putea realiza în mod eficient.

Pe 3 iunie, fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la zece ani închisoare pentru abuz în serviciu și utilizare a creditelor în alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro. Decizia nu este definitivă și a fost atacată cu apel de DNA.Necolaiciuc a ieșit din închisoare în urmă cu câteva zile, după ce a ispășit o parte din pedeapsa de 4 ani și jumătate  de închisoare, dată în octombrie 2014 de Curtea de Apel București, într-o altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

NICIUN COMENTARIU