11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 0:34

DNA cere condamnarea lui Gigi Becali la închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MapN

spot_img

DNA cere condamnarea lui Gigi Becali la închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MapN
foto: qmagazine.ro

 

Un procuror DNA a solicitat marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnarea deputatului George Becali la închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Instanţa supremă finalizează marți dezbaterile în acest dosar, iar în pledoaria finală procurorul DNA a cerut condamnarea tuturor inculpaţilor la închisoare cu executare: George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, Dumitru Cioflină, fost şef al Marelui Stat Major General şi secretar de stat în MApN, şi Ioana Cristina Babiuc, fiica fostului ministru Victor Babiuc.

De asemenea, procurorul a cerut ca pedeapsă complementară degradarea militară a lui Dumitru Cioflină şi plata de către inculpaţi a unor despăgubiri către Ministerul Finanţelor după cum urmează: George Becali şi Dumitru Cioflină – 423.000 dolari, George Becali şi Victor Babiuc – 448.000 dolari, reprezentând diferenţa de valoare între cele două terenuri schimbate cu MApN; George Becali şi Dumitru Cioflină – 21.000 dolari, reprezentând valoarea unui teren de 1,07 ha pe care Becali nu l-a mai dat MApN şi menţinerea sechestrului asigurător pus pe bunurile inculpaţilor.

Procurorul a arătat că George Becali şi ceilalţi inculpaţi au fost achitaţi în mod greşit de instanţa de fond, instanţă care nu a ţinut cont de mai multe probe aflate la dosar.

În opinia DNA, prescrierea faptelor în cazul lui Becali intervine în iunie 2014 iar în cazul celorlalţi inculpaţi, în lunile iunie-iulie 2013.

Urmează ca şi avocaţii să îşi ţină pledoariile, după care instanţa va rămâne în pronunţare.

A.V.