4.8 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 8:53

DNA cere arestarea unui senator PSD la 2 ani după comiterea faptelor

Marius Ovidiu Isaila_SZ

DNA cere arestarea preventivă a senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă pentru fapte de corupție care ar fi fost comise în urmă cu 2 ani. Referatul procuorilor anticorupție a fost trimis ministrului Justiției, care va cere președintelui Senatului încuviințarea arestării preventive pentru trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii DNA îl suspectează pe senator că, în perioada 2012 — 2014, pe când era șef serviciu în Ministerul Finanțelor și începând cu decembrie 2012 când a devenit senator, a obținut importante sume de bani, aproximativ 400.000 euro, prin folosirea influenței pe care o avea sau pe care a lăsat să se înțeleagă că o are pe lângă funcționari publici pe care i-ar fi putut determina să nu își îndeplinească în mod corect atribuțiile de serviciu. Astfel, el ar fi intervenit, pe când era şef serviciu la MFP, ca funcționarii ANAF să întrerupă anumite controale la societăţi comerciale sau pentru a influenţa rezultatele controalelor efectuate. El ar mai fi pretins bani şi pentru a interveni în cadrul concursului pentru ocuparea unor funcții de inspector în cadrul ANAF.

Deși aceste presupuse fapte au fost comise la sfârșitul lui 2012, Isăilă a intrat în vizorul DNA abia la începutul lunii aprilie 2014, adică la o lună după ce a părăsit PDL. Premierul Victor Ponta a declarat la Antena 3, la emisiunea “Sinteza Zilei” că, la începutul anului, parlamentarul l-a abordat spunându-i că Elenea Udrea insistă ca Isăilă să devină membru PMP.

A candidat în 2012 din partea PDL. A venit și la mine și mi-a zis – dom’le, mă cheamă și doamna Udrea, trage de mine să mă duc la PMP, dar eu aș vrea totuși la PSD. Nu știu ce a făcut, dacă a făcut, foarte bine. Acum, știți cum? Când mă văd prima dată cu senatorul, o să spună – dom’le, trebuie să mă duc la PMP,

a declarat Victor Ponta.

G.T.