DNA cere arestarea omului de afaceri Ilie Carabulea

Patronul Carpatica Asigurări a luta legătura cu martorii, din arestul la domiciliu

Carabulea Ilie

Procurorii DNA cer arestarea omului de afaceri Ilie Carabulea, implicat în scandalul privind Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ilie Carabulea este arestat, în prezent, la domiciliu, dar procurorii vor acum încarcerarea sa, pentru că a încălcat în repetate rânduri, în perioada 24 iunie – 5 iulie, termenii impuși privind arestul la domiciliu.

Prin încheierea din 19 iunie, Înalta Curte a dispus următoarele obligații:

– să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea judecătorului de Cameră preliminară și a instanței în fața căreia se află cauza penală ce-l privește;
– să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de Cameră preliminară, sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;
– să nu comunice cu ceilalți inculpați și să nu comunice cu martorii în prezenta cauză.

Potrivit DNA, „Ilie Carabulea a luat legătura și a comunicat prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice în intervalul 24.06-05.07.2014, dar și prin intermediul unei alte persoane, cu inculpații: S.C. CARPATICA ASIG S.A. (prin reprezentanții legali), CRUDU ANA-INA, precum și cu mai mulți martori din dosar”. Totodată, începând cu data de 25.06.2014, Carabulea „a instalat un sistem de monitorizare la domiciliul acestuia, conectat la serverul S.C. CARPATICA ASIG SA., prin intermediul căruia are acces online la imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în sediul S.C. CARPATICA ASIG S.A. și, implicit la activitatea desfășurată de inculpați și martori”.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU