13 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 17:23
No menu items!

DNA cere arestarea lui Nicușor Constantinescu. Deși s-a dat bolnav, a fost la petreceri

spot_img

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța cer arestarea fostului președinte al Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, prin înlocuirea controlului judiciar, ale cărui condiții impuse le-a încălcat în mod repetat.

Propunerea înaintată Curții de Apel Constanța a fost formulată ca urmare a faptului că Nicușor Constantinescu a încălcat în mod repetat una din obligațiile impuse în cadrul controlului judiciar dispus de aceeași instanță la 5 decembrie 2014, respectiv de a se prezenta la proces ori de câte ori era chemat.

Potrivit referatului de înlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventivă, de la data 29 martie până în prezent, Nicușor Constantinescu a lipsit, cu rea-credință, de la toate termenele de judecată, motivând că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Potrivit DNA, deși pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse „probleme personale ”.

De exemplu, sâmbăta trecută, Nicușor Constantinescu a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului, prin invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc. Mai mult, într-o publicație locală au fost prezentate, ulterior, fotografii realizate în aula facultății în care fostul președinte al Consiliului Județean apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii.

Din referatul procurorilor rezultă concluzia că, în perioada respectivă, „inculpatul Nicușor Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei”.

Andrei Tudor