10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:56

DNA cere al treilea mandat de arestare pentru Sebastian Ghiță

spot_img

DNA a cerut, vineri, Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiţă, în dosarul în care acesta este judecat alături de fostul primar din Ploieşti, Iulian Bădescu. Acesta ar putea fi al treilea mandat de arestare pentru fostul deputat.

Potrivit Mediafax, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va lua în discuţie cererea procurorilor pe 9 mai.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

Sebastian Ghiţă se află în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă în două dosare ale DNA.

Pe 16 iunie 2016, fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de corupție, atât în timpul mandatului de la primărie, cât și în perioada în care acesta a fost senator.

Iulian Bădescu a fost arestat preventiv la începutul lunii martie 2015, iar câteva zile mai târziu acesta a demisionat din funcţia de primar al Ploieştiului, dar şi din toate funcţiile pe care le deţinea în PSD, renunţând inclusiv la calitatea de membru al acestui partid. 

R.D.